WERKEN GESTART – OPLEVERING ZOMER 2017

 

LIGGING

Adres: Kapellestraat 113-117 te 2630 Aartselaar

  • Het complex bevindt zich in het centrum van Aartselaar, vlakbij alle winkels en openbaar vervoer, A12 en E19 zijn vlakbij.
  • Het terrein is een ruim perceel dat aan de achterzijde wordt begrensd door privé-tuinen.
  • De drie gelijkvloerse appartementen krijgen elk een eigen tuin en terras toegekend.
  • In het gebouw bevinden zich 10 appartementen met een oost-westelijke oriëntatie.
  • Aan de achterzijde hebben al de appartementen een privé-terras. Het penthouse beschikt ook over een terras aan de straatzijde.

 

 

 

 

HOOFDUITGANGSPUNTEN

  • Een rustig ogend, sober en onderhoudsvriendelijk gebouw met een ingetogen schoonheid, dat in aanzicht vloeiend overloopt in de wederzijdse straatarchitectuur.
  • Alle architectonische keuzes zijn gemaakt op basis van hun functionaliteit. Efficiënt ruimtegebruik (compactheid) was hierbij een belangrijk uitgangspunt.
  • Hedendaagse en generieke detaillering zorgen voor een modern, consistent en rustig ogend gebouw.
  • Alle appartementen kenmerken een heel ruime én superlichte leefruimte. Ruime glaspartijen garanderen een optimale lichtinval en leefklimaat!
  • Er is binnen het ontwerp veel aandacht besteedt aan de indeelbaarheid voor meubilair. De keuze voor vloerverwarming garandeert dan ook totale flexibiliteit inzake het plaatsen van uw meubels en inrichting.
  • Met zeer hedendaagse installaties wordt energiezuinigheid en een hoog woonklimaat nagestreefd. Dit kenmerkt zich door het toepassen van vloerverwarming als hoofdverwarming in alle kamers. Deze verwarming krijgt zijn temperatuur door de zeer milieuvriendelijke verwarmingsvariant middels lucht-water-warmtepompen. Daarnaast wordt in het gehele gebouw gebruik gemaakt van ventilatiesysteem D, waarbij de temperatuur van uitgevoerde lucht wordt teruggewonnen voor ingevoerde lucht.
  • De K-waarde bevindt zich ruim onder de gestelde eis van K-40.
  • De E-waarde van het gebouw in het algemeen en ieder appartement moet voldoen aan de hedendaagse eis/norm van E-60. Het gebouw wordt evenwel opgetrokken volgens de BEN-standaard (Bijna-Energie-Neutraal). De BEN-norm wordt vanaf het jaar 2021 de verplichte bouwnorm in Europa, deze is een heel stuk strenger dan de huidige wettelijke energieprestatie-regelgeving.
  • Achteraan bevinden zich 23 ruime garageboxen met automatische sectionaalpoort met afstandsbediening. Elk appartement wordt met minstens één garagebox verkocht. De overige garageboxen kunnen optioneel worden aangekocht door de kopers (intern en extern van het gebouw). De garageboxen worden aangesloten op de individuele teller van het bijhorende appartement.
    De garageboxen die extern worden verkocht worden aangesloten op de gemeenschappelijke meter en een individuele tussenmeters teneinde correcte afrekening van het elektriciteitsverbruik (ten behoeve van de automatische poort en verlichting van de garagebox).
    De inrit naar de garageboxen is via de doorrit van het naastgelegen gebouw (aan de rechtse kant) die door ons recht werd doorgetrokken. Dit is een erfdienstbaarheid op het naastgelegen terrein in ruil voor de aanpassing van hun doorrit die tot voor kort onbruikbaar was.